Kis (vagy mini) Loveless teszt

- vasárnap 24 január 2016 - 18:40:10 | Beküldte: angelero
Még december elején kaptam Imitől egy mini Loveless ihletésű kést, azzal a célzattal hogy némi használat után formáljak véleményt róla. Először is a késről : 92mm pengehossz,118mm markolat. Vadászkés. Egyszerű letisztult formák,semmi sallang...bár az alig feltűnő Loveless bakni kifejezetten jól áll neki(még a bakni ellenzők is meg fogják kedvelni),zsinórfurat, enyhe konvex élkiképzés,a minőséget a kidolgozást gondolom nem kell ecsetelni,akik ismerik Imit tudják hogy mire számíthatnak e téren...röviden ennyi.

[ Tovább ... ]

Elégedett vásárló- elégedetlen vásárló

- vasárnap 17 január 2016 - 13:51:48 | Beküldte: kocsisferi
Egy vállalkozás számára rendkívül fontos, hogy az ügyfelei elégedettek legyenek az általa nyújtott szolgáltatással vagy az előállított termékkel, hiszen hosszútávon csak úgy maradhat piacon. Sajnos a legjobb igyekezet mellett is előfordul, hogy az elvárásoknak nem sikerül maradéktalanul megfelelni és a fogyasztó elégedetlen lesz. Hogyan érhetjük el, hogy ne csalódással, rossz szájízzel, üzleti vitával folytatódjon az eladó és a vevő közötti viszony? Erről szeretnék pár gondolatot leírni.[ Tovább ... ]
Hozzászólás kikapcsolva

2016. 01. 12. Közlemény

- kedd 12 január 2016 - 11:37:45 | Beküldte: kocsisferi
Magyar Késműves Céh Egyesület egy gazdasági tevékenységet nem folytató szakmai közösség. Azon túl, hogy célul tűzte ki a késkészítésben alkalmazott technológiák megőrzését, tagjaik segítik egymást, hogy minél szebben és jobban, a vásárlóközönség minél nagyobb megelégedésére dolgozzanak.
A Magyar Késműves Céh Egyesület, nem egy szakhatóság, a hatásköre is csak addig terjed, hogy a tagjait figyelmezteti a hatályos magyar adó és fogyasztóvédelmi (kellék szavatossági, jótállási) törvények betartására.
http://magyarefk.hu/hu/hasznos-tudnivalok/garancialis-jogok.html

Ezen felül javasolja, de nem kötelezi tagjait a törvényileg előírtnál szélesebb körű jótállási igények teljesítésére
Vitás esetben, hivatalos megkeresés után a Céh vállalhatja közvetítő szerepét és felkérheti tagját a helyes eljárásra, s ha a tag ezt nem teszi meg, kezdeményezheti a kizárását törvényi keretek között.
Ilyen esetekben a Céh nem hivatalos szakvéleményt adhat , de a Céh a tagjai helyett kártérítésre nem kötelezhető, mert a vásárló vásárláskor az eladóval kerül szerződéses jogviszonyba, nem a Céhvel.

A közelmúltban felszínre került, de valójában sok éves reklamációs ügyben a Céh nem tud korrekt módon eljárni. A vásárlás és a hiba észlelése óta sok év telt el. A részletek nem bogozhatók ki.Továbbá nem is egy 2015 október 26-án bejegyzett egyesület feladata ebben a régi ügyben igazságot tenni . A tanulságot viszont levontuk.

A hivatalos megkereséseket ide várjuk:
kesmuves.ceh@gmail.com

A Magyar Késműves Céh vezetősége

(Hamarosan megjelenik, a következő cikkünk, melyben tanácsot adunk a késes kollégáknak, hogy a jogszabályokkal összhangban és azon túl minél többet tudjanak tenni az ügyfélkörük megelégedéséért.)
Hozzászólás kikapcsolva

Minőségpolitikai irányelvek!

- péntek 08 január 2016 - 10:52:21 | Beküldte: angelero
Hamarosan!!!

Damaszk a tanyán

- vasárnap 29 november 2015 - 09:04:42 | Beküldte: kocsisferi
Nagy Tibor remek kis beszámolóját olvashatjátok lentebb. A kés mindennapi használatban van azóta is.

[ Tovább ... ]
Hozzászólás kikapcsolva

Magyar Késműves Céh Egyesület

- kedd 24 november 2015 - 17:45:44 | Beküldte: kocsisferi


[ Tovább ... ]
Hozzászólás kikapcsolva

A Magyar Késműves Céh kiállítása és vására

- hétfő 09 november 2015 - 12:16:18 | Beküldte: kocsisferi


[ Tovább ... ]
Hozzászólás kikapcsolva

Késkészítő vállalkozás

- hétfő 10 augusztus 2015 - 18:55:21 | Beküldte: kocsisferi
Kedves Olvasó! Nem arról szeretnék írni, hogyan kell késkészítő vállalkozásban milliókat keresni, hiszen azt magam sem tudom. Akkor mégis miről fog szólni az alábbi pár sor?[ Tovább ... ]

Késacélok ötvözőiről röviden...

- csütörtök 09 július 2015 - 10:49:06 | Beküldte: angelero
Kedves Olvasó!

Előre jelzem, hogy minden egyes írásomkor nehezemre esik meghúzni a határt a szakmaiság és közérthetőség között. Hol az egyik, hol a másik oldalra lendülök túl. Az acélokról, összetevőiről nagyon sokat lehetne beszélni, kezdve a kristályrácstól, gyártási technológián, a vas-vaskarbon állapotábrán át, az ötvözők eutektoidos, eutektikumos mennyiségén keresztül szinte a végtelenségig. Ha a metallográfia tudósa vagy nézd el nekem, most inkább a késkedvelő, de acélokban kevésbé jártas emberekhez szól írásom:
Célom most csak az, hogy ha egy laikus érdeklődő ránéz egy acél összetevőire, nagyjából tudja, hogy mit várhat el. Zárójelbe tettem amit már nem akartam kitörölni, de nem kapcsolódik szorosan a lényeg megértéséhez...


[ Tovább ... ]

XII. Tűzzel-vassal Fesztivál

- péntek 29 május 2015 - 10:46:19 | Beküldte: kocsisferi
Idén sem marad el a Tűzzel-vassal Fesztivál.A rendezvény látogatása ingyenes.

Oldal:  1 [2] 3 4 5 6